Višňová bublanina z majonézy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 400 g Majonéza
  • 200 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 g Višně
  • 70 g Hera
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 40 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 115 mg
  • Vláknina 1959.6 mg
  • Vitamín A 1959.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Majonézu dáme do misky, přidáme, cukr, vejce, vanilkový cukr a metlou prošleháme. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, zlehka promícháme na hladké těsto. Nakonec do těsta lehce vmícháme vypeckované višně.

  • 2

    Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme připravené těsto. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 170°C 40 minut.

  • 3

    Upečenou bublaninu necháme vychladnout na plechu. Potom ji posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na úhledné čtverce, anebo obdélníky.

Komentáře k receptu