Višňová bublanina z majonézy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 318 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 19 g
- Sodík 109 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 24.5 mg
- Draslík 115 mg
- Vláknina 1959.6 mg
- Vitamín A 1959.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Majonézu dáme do misky, přidáme, cukr, vejce, vanilkový cukr a metlou prošleháme. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, zlehka promícháme na hladké těsto. Nakonec do těsta lehce vmícháme vypeckované višně.
-
2
Plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme připravené těsto. Naplněný plech vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 170°C 40 minut.
-
3
Upečenou bublaninu necháme vychladnout na plechu. Potom ji posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na úhledné čtverce, anebo obdélníky.