Limetkové želé s kokosovou pěmou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr krupice
  • 30 g Želé dortové
  • 150 g Mléko zahuštěné slazené
  • 100 g Kokosové mléko
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 60 ml Likér mandlový - Amaretto
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Limetka
  • 1 ks Citrony
  • 3 plátek Želatina
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 177.5 mg
  • Draslík 92 mg
  • Vláknina 5750 mg
  • Vitamín A 5750 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky želatiny vložíme do dl studené vody, necháme nabobtnat cca 10 minut. Do kastrůlku vlijeme 1 dl vody, citrónovou šťávu (vymačkanou z jednoho citrónu), přidáme cukr, nastrouhanou citrónovou kůru z toho samého citrónu a vanilkový cukr. Přivedeme k varu a povaříme ještě 5 minut. Stáhneme ze sporáku, vložíme na tenké plátky pokrájenou limetkovou kůru a limetkovou šťávu z jedné limetky. Přidáme vymačkanou želatinu, mícháme až do rozpuštění želatiny. Rozlijeme do pudinkových mističek, vložíme do lednice zatuhnout.

  • 2

    Dortové želé uvaříme podle návodu na sáčku. Kondenzované mléko s kokosovým mlékem přivedeme k varu, přidáme připravené želé a stáhneme ze sporáku. Metlou mícháme až do mírného zahoustnutí a vychlazení. Úplně necháme vychladnout v lednici, poté do ní přimícháme ze smetany vyšlehanou šlehačku a likér Amaretto.

  • 3

    Hotovou pěnu rozložíme do mističek s vychladlým želé a vrátíme opět do lednice vychladnout. Těsně před podáváním každou porci ozdobíme plátkem citrónu nebo limetky.

Komentáře k receptu