Sýrové Fondue s pečívem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 718 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 29 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 40.5 mg
- Vláknina 52.5 mg
- Vitamín A 52.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sýry Ementál i Moravský bochník nastrouháme na struhadle. Poté vložíme sýry do speciálního hrnce na přípravu fondue, přidáme prolisovaný česnek a pomalu zahříváme. Přilijeme víno, dále zahříváme do úplného rozpuštění sýra.
-
2
Bramborový škrob smícháme s vodou, vlijeme do rozpuštěného sýra, tak získáme hladké fondue.
-
3
Bílé pečivo, pokrájené na kostičky o velikosti jednoho sousta vložíme do košíčku, přidáme špejle a fondue postavíme na stůl. Porce si každý připravuje sám.