Sýrové Fondue s pečívem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Sýr Moravský bochník 45%
  • 8 krajíc Chléb konzumní
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 718 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 40.5 mg
  • Vláknina 52.5 mg
  • Vitamín A 52.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýry Ementál i Moravský bochník nastrouháme na struhadle. Poté vložíme sýry do speciálního hrnce na přípravu fondue, přidáme prolisovaný česnek a pomalu zahříváme. Přilijeme víno, dále zahříváme do úplného rozpuštění sýra.

  • 2

    Bramborový škrob smícháme s vodou, vlijeme do rozpuštěného sýra, tak získáme hladké fondue.

  • 3

    Bílé pečivo, pokrájené na kostičky o velikosti jednoho sousta vložíme do košíčku, přidáme špejle a fondue postavíme na stůl. Porce si každý připravuje sám.

Komentáře k receptu