Tvarohové taštičky s ovocem
Suroviny
- 300 g Tvaroh měkký
- 230 g Mouka polohrubá
- 40 g Cukr vanilka
- 30 g Cukr krupice
- 70 g Ořechy vlašské
- 150 g Smetana 33% (šlehačka)
- 20 g Cukr vanilka
- 40 g Cukr moučkový
- 50 g Ořechy vlašské
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Jablka
- 3 ks Meruňky
- 2 špetka Sůl
- 4 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 568 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 24 g
- Sodík 120 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 68.4 mg
- Draslík 349.5 mg
- Vláknina 11583.3 mg
- Vitamín A 11583.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh vložíme do misky, přidáme vejce, sůl a dobře rozmícháme. Přisypeme prosátou mouku, rukou vypracujeme hladké těsto, které se nebude lepit na ruce. Vál posypeme moukou, těsto rozválíme na 3 - 4 mm silný plát, ten rozkrájíme na čtverce 8 x 8 cm.
-
2
Omytá jablka zbavíme jádřinců, pokrájíme na malé kostičky, smícháme s vanilkovým i krupicovým cukrem. Přisypeme ještě pomleté ořechy a dobře promícháme.
-
3
Do středu každého čtverce položíme lžičku náplně, těsto přeložíme napůl (do tvaru vějíře), konce dobře spojíme a přimáčkneme k sobě.
-
4
Připravené taštičky dáme do vroucí, špetkou soli osolené vody. Povaříme 6 - 8 minut, než vyplavou na hladinu. Poté je scedíme, propláchneme tekoucí vodou, necháme okapat a uložíme do vhodné misky.
-
5
Do kastrůlku vlijeme smetanu, ihned vložíme na třetinky pokrájené meruňky, přisypeme vanilkový i moučkový cukr, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.
-
6
Teplé taštičky naskládáme podle porcí na jednotlivé talíře. Každou porci přelijeme smetanou s meruňkami, posypeme nahrubo nasekanými ořechy a podáváme.