Šišky s čokoládou a kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Tvaroh měkký
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 100 g Kokosová moučka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Kokosová moučka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 205 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 95 g
  • Cholesterol 111.8 mg
  • Draslík 441.1 mg
  • Vláknina 32909.5 mg
  • Vitamín A 32909.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme v hrnci s osolenou vodou přibližně 20 minut (do měkka). Poté je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a prolisujeme na bramborovém lisu do misky. Přidáme mouku, špetku soli, rozklepneme vejce, kokos, tvaroh. Rukou vypracujeme hladké tužší těsto, do kterého postupně podle potřeby přiléváme mléko.

  • 2

    Z těsta vyválíme dlouhý váleček, z něj krájíme 8 cm dlouhé kousky. V dlaních z válečků tvarujeme šišky, které povaříme ve vroucí vodě 10 minut. Scedíme, opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a dáme do misky. Přelijeme rozehřátým máslem a promícháme.

  • 3

    Hotové šišky aranžujeme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme rozpuštěným máslem, posypeme moučkovým cukrem, polijeme čokoládovou polevou a posypeme ještě kokosovou moučkou.

Komentáře k receptu