Pikantní hovězí pěti vůní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hrášek
  • 100 g Ořechy burské pražené
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 200 g Rýže Basmati
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Limetka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Koření pěti vůní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 561 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 913 mg
  • Vláknina 13142.2 mg
  • Vitamín A 13142.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži připravíme dle návodu na obalu. Ve wok pánvi rozpálíme olej a mlété maso 3 minuty smažíme. Poté do woku prolisujeme česnek, přidáme koření, na kolečka pokrájený pórek a kukuřici s hráškem. Za stálého míchání pak smažíme dalších 5 minut.

  • 2

    Vše dochutíme solí a pepřem, přidáme šťávu z limetky, oříšky a podáváme spolu s rýží.

Komentáře k receptu