Pikantní hovězí pěti vůní
Suroviny
- 100 g Hrášek
- 100 g Ořechy burské pražené
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 200 g Rýže Basmati
- 500 g Hovězí maso mleté
- 40 ml Olej rostlinný
- 1 ks Pórek
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Koření pěti vůní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 29 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 913 mg
- Vláknina 13142.2 mg
- Vitamín A 13142.2 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži připravíme dle návodu na obalu. Ve wok pánvi rozpálíme olej a mlété maso 3 minuty smažíme. Poté do woku prolisujeme česnek, přidáme koření, na kolečka pokrájený pórek a kukuřici s hráškem. Za stálého míchání pak smažíme dalších 5 minut.
-
2
Vše dochutíme solí a pepřem, přidáme šťávu z limetky, oříšky a podáváme spolu s rýží.