Rýžová kaše s jablky
Suroviny
- 20 g Cukr vanilka
- 50 g Cukr krupice
- 200 g Jablka
- 150 g Smetana 12% (konzumní)
- 80 g Máslo čerstvé
- 70 g Cukr moučkový
- 1 ks Vanilkový lusk
- 0.5 špetka Sůl
- 5 dl Mléko plnotučné
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 8 polévková lžíce Sirup javorový
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 26 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 51.5 mg
- Draslík 83.2 mg
- Vláknina 1920 mg
- Vitamín A 1920 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 834.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko v kastrůlku osolíme, přivedeme k varu a vsypeme propranou rýži. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, vložíme vyškrábaný vanilkový lusk. Přidáme med, oloupaná, na malé kousky nakrájená jablka. Nakonec přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.
-
2
Na dno sklenic, misek nebo hlubokých talířů dáme po dvou lžících javorového sirupu. Poté přidáme teplou rýžovou kaši, polijeme v mikrovlnné troubě rozehřátým máslem. Na máslo dáme kakao nebo Granko, vše posypeme moučkovým cukrem a podáváme.