Závin s tvarohem a třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 300 g Mouka polohrubá
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 450 g Tvaroh měkký
  • 280 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 300 g Jahody zahradní
  • 12 g Máslo pomazánkové
  • 80 ml Olej slunečnicový
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 59.7 mg
  • Vláknina 1894.1 mg
  • Vitamín A 1894.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pomazánkové máslo vložíme do misky, přidáme žloutky, utřeme. Poté přisypeme prosátou mouku a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie, necháme v lednici odpočinout 30 minut.

  • 2

    Tvaroh v misce smícháme s 250 g moučkového a 20 g vanilkového cukru. Přimícháme žloutky, pudinkový prášek, citrónovou kůru i citrónovou šťávu. Suroviny důkladně promícháme, nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh.

  • 3

    Připravené těsto rozdělíme na dva díly a rozválíme na tenké pláty. Na rozválené pláty podělíme připravenou náplň. Do středu náplně naskládáme jahody. Těsto obou závinů přeložíme přes sebe a potřeme smetanou.

  • 4

    Záviny položíme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. V předehřáté troubě pečeme 40 minut při 160 stupních. V průběhu pečení záviny potíráme smetanou, aby těsto na povrchu neprasklo.

  • 5

    Upečené rolády necháme mírně vychladnout na plechu. Poté je přeložíme na kovovou mříž a necháme úplně vychladnout. Vychladlé rolády posypeme zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné plátky.

Komentáře k receptu