Závin s tvarohem a třešněmi
Suroviny
- 300 g Mouka polohrubá
- 40 g Mouka pšeničná hrubá
- 450 g Tvaroh měkký
- 280 g Cukr moučkový
- 20 g Cukr vanilka
- 300 g Jahody zahradní
- 12 g Máslo pomazánkové
- 80 ml Olej slunečnicový
- 3 ml Citronová šťáva
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 polévková lžíce Pudinkový prášek - vanilkový
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 6 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 74 mg
- Draslík 59.7 mg
- Vláknina 1894.1 mg
- Vitamín A 1894.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pomazánkové máslo vložíme do misky, přidáme žloutky, utřeme. Poté přisypeme prosátou mouku a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do potravinářské fólie, necháme v lednici odpočinout 30 minut.
-
2
Tvaroh v misce smícháme s 250 g moučkového a 20 g vanilkového cukru. Přimícháme žloutky, pudinkový prášek, citrónovou kůru i citrónovou šťávu. Suroviny důkladně promícháme, nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh.
-
3
Připravené těsto rozdělíme na dva díly a rozválíme na tenké pláty. Na rozválené pláty podělíme připravenou náplň. Do středu náplně naskládáme jahody. Těsto obou závinů přeložíme přes sebe a potřeme smetanou.
-
4
Záviny položíme na olejem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. V předehřáté troubě pečeme 40 minut při 160 stupních. V průběhu pečení záviny potíráme smetanou, aby těsto na povrchu neprasklo.
-
5
Upečené rolády necháme mírně vychladnout na plechu. Poté je přeložíme na kovovou mříž a necháme úplně vychladnout. Vychladlé rolády posypeme zbylým moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné plátky.