Piškotové jahodové řezy
Suroviny
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 20 g Cukr vanilka
- 30 g Mouka pšeničná hrubá
- 300 g Džem meruňkový
- 500 g Jahody zahradní
- 40 g Želé dortové
- 2.4 g Máslo čerstvé
- 7 ks Vejce slepičí
- 5 dl Voda pitná
- 7 polévková lžíce Cukr krupice
- 7 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 4 g
- Sodík 52 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 143.4 mg
- Draslík 219.9 mg
- Vláknina 1920.7 mg
- Vitamín A 1920.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kuchyňského robotu rozklepneme vejce, přisypeme cukr a vyšleháme do husté pěny. Dále už nešleháme, ale jen mícháme dřevěnou vařečkou. Do pěny přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem, vanilkový a krupicový cukr, vše dohromady zlehka vařečkou promícháme.
-
2
Plech vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 15 minut. Upečený korpus necháme na plechu vychladnout, potom vyklopíme a podélně rozřízneme na dva díly.
-
3
Jednu půlku potřeme částí meruňkového džemu, přiklopíme druhou půlkou. Povrch koláče potřeme zbylým džemem, naskládáme navrch půlky jahod. Jahody přelijeme želé, které připravíme podle návodu na sáčku, necháme zatuhnout a koláč krájíme na řezy.