Piškotové jahodové řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 30 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Džem meruňkový
  • 500 g Jahody zahradní
  • 40 g Želé dortové
  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 5 dl Voda pitná
  • 7 polévková lžíce Cukr krupice
  • 7 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 180 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 52 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 143.4 mg
  • Draslík 219.9 mg
  • Vláknina 1920.7 mg
  • Vitamín A 1920.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kuchyňského robotu rozklepneme vejce, přisypeme cukr a vyšleháme do husté pěny. Dále už nešleháme, ale jen mícháme dřevěnou vařečkou. Do pěny přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem, vanilkový a krupicový cukr, vše dohromady zlehka vařečkou promícháme.

  • 2

    Plech vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a vlijeme těsto. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 180 stupňové teplotě pečeme 15 minut. Upečený korpus necháme na plechu vychladnout, potom vyklopíme a podélně rozřízneme na dva díly.

  • 3

    Jednu půlku potřeme částí meruňkového džemu, přiklopíme druhou půlkou. Povrch koláče potřeme zbylým džemem, naskládáme navrch půlky jahod. Jahody přelijeme želé, které připravíme podle návodu na sáčku, necháme zatuhnout a koláč krájíme na řezy.

Komentáře k receptu