Ovocný salát s ovocnou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 18 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 45.8 mg
- Draslík 698.4 mg
- Vláknina 15120 mg
- Vitamín A 15120 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 67.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kiwi, banány, hrušky oloupeme, hrušky zbavíme jádřinců, nakrájíme na tenké plátky a vložíme do misky. Bílé a červené hroznové víno opláchneme, rozpůlíme a přidáme do misky. Mandarinky scedíme, necháme okapat, také dáme do misky. Všechno ovoce polijeme medem, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme.
-
2
Mixérem do pěny rozmixujeme tvaroh, cukr, mák, přilijeme šťávu z mandarinek a jahody. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou zlehka smícháme s tvarohovou pěnou.
-
3
Připravený salát těsně před podáváním podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře nebo salátové misky. Ozdobíme pěnou a podáváme.