Romantický ovocný salát s ořechy
Suroviny
- 100 g Jahody zahradní
- 100 g Ořechy vlašské
- 6 ml Citronová šťáva
- 3 ml Citronová šťáva
- 200 ml Víno červené
- 3 ks Jablka
- 2 ks Pomeranče
- 1 ks Grapefruity
- 2 ks Broskve
- 2 ks Banány
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- 2 polévková lžíce Šťáva z růžových grepů
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 18 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1307.5 mg
- Vláknina 27641 mg
- Vitamín A 27641 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 140.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na tenké plátky. Dáme je do misky a ihned pokapeme citrónovou šťávou.
-
2
Pomeranče spolu s grepy oloupeme, rozdělíme na měsíčky, zachytíme uvolněnou šťávu, měsíčky grepu překrojíme na půlky. Připravené mandarinky a pomeranče vložíme do misky.
-
3
Broskve omyjeme, oloupeme, nakrájíme na stejné plátky jako jablka. Hroznové víno opláchneme pod tekoucí studenou vodou, rozpůlíme je. Broskve a hroznové víno dáme také do misky. Všechno ovoce pokapeme medem a promícháme.
-
4
Oloupané banány nakrájíme, dáme do misky, přilijeme citrónovou, pomerančovou a mandarinkovou šťávu. Mixérem důkladně rozmixujeme.
-
5
Připravenou zálivkou přelijeme ovoce v misce. Salát důkladně promícháme a vložíme na 15 minut do lednice odležet a vychladit.
-
6
Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé vychlazené talíře. Každou porci ozdobíme jahodami, nahrubo nasekanými ořechy. Nakonec posypeme moučkovým cukrem a podáváme.