Těstovinový salát z Asie
Suroviny
- 10 g Celer - nať
- 100 g Mandle
- 300 g Těstoviny konzumní
- 20 g Petržel - nať
- 30 g Cibulka jarní
- 40 ml Olej koriandrový
- 50 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 4 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Ocet Sherry
- 1 polévková lžíce Ocet Sherry
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Arašídová pomazánka
- 4 polévková lžíce Kečup ostrý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 163 g
- Sodík 103 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 240.8 mg
- Vláknina 9544 mg
- Vitamín A 9544 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu vlijeme do hrnce, přilijeme ocet a přivedeme k varu. Do vroucí vody vložíme těstoviny, podle návodu na sáčku je uvaříme. Potom je scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat a vychladnout. Okapané nudle dáme do vhodné misky, osolíme, pokapeme olejem a dobře promícháme.
-
2
Mrkev a cuketu omyjeme, očistíme, nastrouháme na nudličky. Mrkev povaříme ve vroucí vodě 5 minut, cuketu také 5 minut. Scedíme, opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Zelenou část jarní cibulky nakrájíme na kolečka. Petrželovou a celerovou nať opláchneme a drobně nasekáme.
-
3
Arašídovou pomazánku smícháme s sherry octem, sójovou omáčkou a olejem. Dochutíme solí, pepřem, kečupem, kari kořením, přidáme koriandr, ještě jednou dobře promícháme.
-
4
Těstoviny, zeleninu a obě natě smícháme s připravenou zálivkou. Vmícháme na suché pánvi opražené mandle. Všechny suroviny důkladně promícháme a misku se salátem vložíme do lednice na 20 minut odležet.
-
5
Před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře a podáváme.