Batávijský salát s ředkvičkami a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 13 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 287.2 mg
- Vláknina 6662.4 mg
- Vitamín A 6662.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátové listy zbavíme košťálu, opláchneme je pod tekoucí studenou vodou. Střepeme vodu z listů, natrháme je na velikost sousta a dáme do velké salátové mísy.
-
2
Mandarinky oloupeme, měsíčky mandarinek rozdělíme a sloupneme průhlednou slupky. Šťávu, která vytekla z mandarinek, 40 ml zachytíme a necháme k dalšímu použití. Připravené mandarinky přidáme do salátové mísy.
-
3
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké proužky, ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli, česnek a ředkvičky také vložíme do mísy.
-
4
Do vhodné nádoby vlijeme vinný ocet, přidáme hořčici, přilijeme nachytanou mandarinkovou šťávu, sůl, pepř, cukr. Metlou vše dohromady dobře rozšleháme a za stálého šlehání přiléváme olej.
-
5
Připravenou zálivkou přelijeme připravený salát v míse a dobře promícháme.
-
6
Podáváme na jednotlivých vychlazených talířích.