Hlávkový salát s mangoldem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 45 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 0 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 407.3 mg
- Vláknina 3144.8 mg
- Vitamín A 3144.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Salátové kadeřavé listy, rukotu, mangold a polníček opláchneme pod tekoucí studenou vodou, Osušíme, natrháme na velikost sousta a dáme do jedné misky.
-
2
Přidáme na tenké plátky nakrájenou salátovou okurku, nasekaný kopr, petrželovou nať. Vše dohromady důkladně promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme, vložíme drobně nasekaný česnek. Přelijeme jogurtem, ochutnáme, případně přisypeme cukr a ještě jednou důkladně promícháme.
-
3
Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.