Fazolové hamburgery
Suroviny
- 160 g Tortilla
- 15 g Máslo čerstvé
- 80 g Cibule
- 350 g Hovězí maso mleté
- 220 g Fazole červené sterilované
- 60 g Strouhanka
- 2 g Kmín drcený
- 1 g Chilli koření mleté
- 5 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Řeřicha
- 2.78 g Olej slunečnicový
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 12 g
- Sodík 831 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 120.1 mg
- Draslík 620.1 mg
- Vláknina 12720.2 mg
- Vitamín A 12720.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, osmahneme v pánvi na másle do zlatova. Fazole scedíme, necháme okapat.
-
2
Do mísy vložíme mleté maso, přidáme strouhanku, prolisovaný česnek, fazole, osmahnutou cibuli, sůl, kmín, mleté chilli koření, posekanou řeřichu, vejce a vypracujeme masové těsto. Vytvarujeme osm stejných hamburgerů, které necháme v lednici půl hodiny odležet,
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a hamburgry smažíme z obou stran do zlatova.
-
4
Poté je upravíme na talíře, doplníme tortillami a podáváme.