Dip se sedmi vrstvami pro alergiky na vejce, lepek a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 24 g
- Sodík 506 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 65.5 mg
- Draslík 217.4 mg
- Vláknina 3399.5 mg
- Vitamín A 3399.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a oloupeme avokádo. Rozřízneme a odstraníme z něj pecku. V misce ho rozmačkáme vidličkou společně se šťávou vymačkanou z jednoho citronu.
-
2
Na dno misky rozložíme konzervované fazole. Přidáme k nim rozmačkané avokádo, další vrstvu zakysané smetany a posypeme chilli kořením.
-
3
Zelenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme semínka a bílé žebroví. Rozkrájíme na kostičky. Rozložíme rovnoměrně na vrstvu v misce. Černé olivy vypeckujeme a rozpůlíme a vytvoříme z jejich půlek další vrstvu v misce. Rajčata omyjeme a pokrájíme na tenké měsíčky a navrstvíme na olivy. Oloupeme červenou cibuli, nasekáme nadrobno a zasypeme s ní rajčata. Červenou papriku omyjeme, rozkrojíme a odstraníme z ní semínka a bílé žebroví. Nakrájíme na proužky a rozložíme na rajčata. Sýr čedar nastrouháme na hrubším struhadle a posypeme vrstvy v misce. Nakonec zasypeme koriandrem a nadrobno nasekanou jarní cibulkou.