Zelný přílohový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 72 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 1 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 207.6 mg
- Vláknina 5889.8 mg
- Vitamín A 5889.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno.
-
2
Nakrájené zelí a cibuli vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme přibližně 2 až 3 minuty vařit. Psk vodu z hrnce slijeme.
-
3
V deci studené vody rozmícháme ocet, cukr a sůl, směs vmícháme k zelí s cibulí a vše a necháme alespoň 10 minut proležet.
-
4
Dochucené zelí promícháme s trochou oleje, dle potřeby ještě opepříme a osolíme a podáváme.