Zelný přílohový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 72 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 207.6 mg
  • Vláknina 5889.8 mg
  • Vitamín A 5889.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme ji nadrobno.

  • 2

    Nakrájené zelí a cibuli vložíme do hrnce s vařící vodou a necháme přibližně 2 až 3 minuty vařit. Psk vodu z hrnce slijeme.

  • 3

    V deci studené vody rozmícháme ocet, cukr a sůl, směs vmícháme k zelí s cibulí a vše a necháme alespoň 10 minut proležet.

  • 4

    Dochucené zelí promícháme s trochou oleje, dle potřeby ještě opepříme a osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu