Nákyp s kyselým zelím a treskou
Suroviny
- 400 g Brambory
- 200 g Jablka
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 g Smetana 33% (šlehačka)
- 20 g Petržel - nať
- 500 g Zelí kysané
- 800 g Treska aljašská
- 70 ml Olej slunečnicový
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 43 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 360.5 mg
- Draslík 1354.5 mg
- Vláknina 10392.8 mg
- Vitamín A 10392.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli dozlatova osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Jablka omyjeme a bez jádřinců nakrájíme na tenké proužky, které smícháme spolu s kyselým zelím. Omytou tresku také nakrájíme na pásky.
-
2
Pekáček vymažeme máslem a postupně skládáme vrstvu brambor, kyselého zelí, osmažené cibule a tresky. Rozšlehaná vejce smícháme se smetanou. Dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem, nakonec přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a zalijeme povrch surovin v zapékací míse.
-
3
Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 200°C pečeme 20-25 minut.
-
4
Hotový, ještě teplý nákyp nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře a podáváme.