Nákyp s kyselým zelím a treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 200 g Jablka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Petržel - nať
  • 500 g Zelí kysané
  • 800 g Treska aljašská
  • 70 ml Olej slunečnicový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 642 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 360.5 mg
  • Draslík 1354.5 mg
  • Vláknina 10392.8 mg
  • Vitamín A 10392.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62 mg
  • Vitamín E 7.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli dozlatova osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Jablka omyjeme a bez jádřinců nakrájíme na tenké proužky, které smícháme spolu s kyselým zelím. Omytou tresku také nakrájíme na pásky.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem a postupně skládáme vrstvu brambor, kyselého zelí, osmažené cibule a tresky. Rozšlehaná vejce smícháme se smetanou. Dochutíme solí, pepřem, jemně nastrouhaným muškátovým oříškem, nakonec přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a zalijeme povrch surovin v zapékací míse.

  • 3

    Vložíme do nahřáté trouby, kde při teplotě 200°C pečeme 20-25 minut.

  • 4

    Hotový, ještě teplý nákyp nakrájíme na úhledné porce. Pokládáme je na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu