Dýňová polévka s kardamomem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1295 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 13.3 mg
- Draslík 785.6 mg
- Vláknina 4721.7 mg
- Vitamín A 4721.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni rozkrojíme, vydlabeme dužinu, nakrájíme na menší kusy, šalotku oloupeme, pokrájíme nahrubo, zázvor nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, dýni a orestujeme. Přidáme zázvor, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Přilijeme smetanu, vložíme kardamom, sezamovou pastu, podle chuti sůl, pepř, provaříme a polévku rozmixujeme.
-
2
Poté ji nalijeme do misek a podáváme.