Dýňová polévka s kardamomem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Zázvor mletý
  • 10 g Kardamom
  • 160 g Šalotka
  • 1000 g Dýně
  • 20 g Sezamová pasta
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1400 ml Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1295 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 13.3 mg
  • Draslík 785.6 mg
  • Vláknina 4721.7 mg
  • Vitamín A 4721.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni rozkrojíme, vydlabeme dužinu, nakrájíme na menší kusy, šalotku oloupeme, pokrájíme nahrubo, zázvor nastrouháme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme šalotku, dýni a orestujeme. Přidáme zázvor, zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Přilijeme smetanu, vložíme kardamom, sezamovou pastu, podle chuti sůl, pepř, provaříme a polévku rozmixujeme.

  • 2

    Poté ji nalijeme do misek a podáváme.

Komentáře k receptu