Hráškový krém se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1177 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 576.4 mg
- Vláknina 12883.3 mg
- Vitamín A 12883.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky máty posekáme najemno, slaninu nakrájíme na nudličky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a osmahneme dozlatova. Slaninu vyjmeme, do výpeku nasypeme šalotku, orestujeme, přidáme hrášek, promícháme, přilijeme víno, vývar, mátu, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme, dokud se tekutina téměř zcela neodpaří. Hráškovou směs rozmixujeme dohladka.
-
3
Do misek rozdělíme hráškový krém, posypeme slaninou a podáváme.