Hráškový krém se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 500 g Hrášek
  • 30 g Olej olivový
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 120 g Šalotka
  • 20 g Máta
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1177 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 576.4 mg
  • Vláknina 12883.3 mg
  • Vitamín A 12883.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky máty posekáme najemno, slaninu nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme slaninu a osmahneme dozlatova. Slaninu vyjmeme, do výpeku nasypeme šalotku, orestujeme, přidáme hrášek, promícháme, přilijeme víno, vývar, mátu, podle chuti osolíme, opepříme a vaříme, dokud se tekutina téměř zcela neodpaří. Hráškovou směs rozmixujeme dohladka.

  • 3

    Do misek rozdělíme hráškový krém, posypeme slaninou a podáváme.

Komentáře k receptu