Tvarohový fešák

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Tvaroh jemný
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 hrnek Cukr moučkový
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 2 hrnek Mouka polohrubá
  • 0.5 hrnek Olej stolní
  • 0.5 hrnek Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 47 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 53.6 mg
  • Draslík 158 mg
  • Vláknina 2744 mg
  • Vitamín A 2744 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do většího vymazaného a vysypaného pekáče nalijeme kakaové těsto.

  • 2

    Které připravíme smícháním všech surovin v uvedeném pořadí - polohrubá mouka, cukr, olej, kakao, vejce, kypřící prášek a mléko.

  • 3

    Poté připravíme tvarohové těsto, rozředíme ho malým množstvím mléka, aby vznikl tekutý tvarohový krém.

  • 4

    Ten zvysoka nalijeme nepravidelně do světlého těsta.

  • 5

    Lijeme zvysoka, aby tvarohové těsto proteklo kakaovým a vytvořilo nepravidelné obrazce.

  • 6

    Koláč pečeme 45 minut při 180 stupních.

Komentáře k receptu