Lasagne se zeleninou a balzamikovým octem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 740 g Omáčka rajčatová
  • 5 g Cukr krupice
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 250 g Mozzarella
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 400 g Lasagne
  • 200 g Cuketa
  • 2 ks Cibule červená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 4 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 616 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1996 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 870.7 mg
  • Vláknina 11842.5 mg
  • Vitamín A 11842.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.1 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme obě cibule a nakrájíme je na špalíky. Opláchneme papriky, rozkrojíme podélně napůl, zbavíme semínek a bílé dužiny, znova opláchneme, osušíme, pokrájíme na kostky. Omyjeme a osušíme cukety a rozkrájíme na kolečka.

  • 2

    Přivedeme k varu ve velkém hrnci osolenou vodu, vsypeme lasagne a vaříme na skus dle návodu na obalu. Po uvaření slijeme přes síto a necháme vykapat.

  • 3

    Mezitím rozpálíme na pánvi olivový olej, přisypeme nakrájenou zeleninu a opékáme asi 2 minuty. Poté přilijeme balzamikový ocet, přisypeme cukr, osolíme a opepříme. Zeleninovou směs přendáme do jiné nádoby a udržujeme v teple. Na pánvi pomalu ohřejeme rajčatovou omáčku, přidáme minikuličky Mozzarelly a necháme prohřát.

  • 4

    Lasagne rozdělíme na předehřáté talíře, pokapeme teplou omáčkou a přidáme zeleninu. Ozdobíme snítkami tymiánu.

Komentáře k receptu