Plněný fenykl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1628 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 158.7 mg
- Draslík 1890.6 mg
- Vláknina 16335.5 mg
- Vitamín A 16335.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fenyklovou hlízu opatrně rozevřeme, abychom ji neroztrhli, vydlabeme dužinu, nakrájíme na malé kousky, cibuli, mrkev, pórek pokrájíme nadrobno, telecí maso rozkrájíme na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s masem, osmahneme, přidáme mrkev s pórkem a fenyklovou dužinou, zalijeme vývarem, přidáme hřebíček, sůl, pepř, zakápneme likérem, zvolna dusíme 45 - 50 minut. Masovou směsí naplníme fenykly, upravíme na talíře a podáváme.