Dušená kapusta s petrželovou natí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 23 g
- Sodík 351 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 32.4 mg
- Draslík 1027 mg
- Vláknina 9131.8 mg
- Vitamín A 9131.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 249.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kapusty odřízneme poškozené listy, rozkrojíme na půlku. Odstraníme košťál, kapustu ještě rozřízneme a čtvrtky a pokrájíme na hrubé proužky. Pod tekoucí vodou důkladně opereme a necháme okapat. Vložíme do vroucí vody, povaříme do poloměkka. Potom scedíme, opět necháme okapat.
-
2
Na malé kostky nakrájenou slaninu dáme do hrnce, osmažíme na křupavé škvarky, přidáme máslo, na tenké pásky rozkrájenou cibuli, osmahneme do zlatova. Posypeme moukou, zapražíme a vložíme okapanou kapustu. Zalijeme 5 dl horkou vodou a dusíme do měkka.
-
3
Před dokončením dušení do kapusty přidáme na tenké plátky krájený česnek, nasekanou petrželovou nať. Podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a stáhneme ze sporáku.