Plněné brambory s fazolemi a slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 100 g Rajčata
  • 30 g Slanina vepřová
  • 130 g Sýr Čedar
  • 400 g Fazole bílé sterilované
  • 30 ml Olej olivový
  • 8 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 39.2 mg
  • Draslík 1253.4 mg
  • Vláknina 18815 mg
  • Vitamín A 18815 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu, česnek a cibuli pokrájíme na drobné kousky. Rajčata nakrájíme na kostičky. Fazole slijeme a propláchneme. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Brambory omyjeme a necháme ve slupce uvařit v osolené vodě, poté slijeme, podélně rozřízneme a vydlabeme dužinu. Olej rozpálíme, přidáme cibuli, česnek a slaninu a smažíme 3 minuty. Přimícháme vydlabanou dužinu z brambor, rajčata a fazole. Směsí naplníme brambory, posypeme sýrem a dáme zapéct do rozpuštění sýru pod gril v troubě.

Komentáře k receptu