Zelný salát s červenou cibuli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 23 g
- Sodík 633 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 390.1 mg
- Vláknina 10887.2 mg
- Vitamín A 10887.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkové zelí očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké pásky, dáme do misky. Oloupanou červenou cibuli drobně nakrájíme, přidáme k zelí. Slaninu nakrájíme na malé kostky, které na suché pánvi osmažíme na křupavé škvarky. Ještě teplými škvarky i s omastkem zalijeme zelí a cibuli. Dochutíme solí, pepřem, nastrouhaným křenem a dobře promícháme. Nakonec do salátu přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a ještě jednou zamícháme.
-
2
Salát podáváme na jednotlivých talířích. Ozdobíme čtvrtkou citronu, nasekanou petrželovou natí a podáváme.