Mořské plody s fenyklem a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mořské plody mix
  • 750 g Fenykl sladký - hlíza
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Fenykl čerstvý
  • 5 g Olej olivový
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 327 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 800 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 865.6 mg
  • Vláknina 9637.5 mg
  • Vitamín A 9637.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenyklovou hlízu očistíme a nakrájíme na nudličky. Mořské plody nasypeme do pánve na rozpálený olej, přidáme fenykl a smažíme zvolna 20 minut do měkka. Přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou provaříme, odstavíme.

  • 2

    Pokrm rozdělíme do misek, posypeme posekaným chmýřím fenyklu a teplý podáváme.

Komentáře k receptu