Pórkový salát s masem a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 20 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 77.1 mg
- Draslík 480 mg
- Vláknina 5047 mg
- Vitamín A 5047 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 4.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kousky, které doměkka osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji. Měkká prsíčka dochutíme špetkou soli, pepřem, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a necháme vychladnout. Bílou část pórku očistíme, opereme, osušíme a nakrájíme na kolečka, která vložíme do vroucí osolené vody. Povaříme 3–4 minuty, scedíme v sítku, necháme okapat a vychladnout. Pórek dáme do misky, přidáme vychladlé maso a jadřinců zbavená a nakrájená jablka, která pokapeme citrónovou šťávou. Nakonec vmícháme očištěnou a nastrouhanou mrkev. Všechny suroviny promícháme.
-
2
Ze smetany, hořčice, jogurtu, zbylé soli a pepře důkladným rozkvedláním připravíme zálivku. Zálivkou zalijeme zeleninu v misce a ještě jednou promícháme. V lednici necháme 30 minut odležet.
-
3
Rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.