Celozrnné špagety s bylinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 27 g
- Sodík 2158 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 457.7 mg
- Vláknina 22624.5 mg
- Vitamín A 22624.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Do mixéru nasypeme natrhané listy rokety, lístky estragonu, oříšky, kapary, kyselou okurku, česnek, sůl, pepř, přidáme sardelovou pastu, zakápneme olejem a rozmixujeme dohladka. Špagety upravíme na talíře do tvaru věnce, doprostřed naneseme zelenou omáčku a podáváme.