Hovězí mleté maso s koriandrem

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 14 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Hovězí maso mleté
  • 80 g Šalotka
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 5 g Pepř černý celý
  • 10 g Bazalka
  • 15 g Sůl
  • 25 g Olej olivový extra panenský
  • 5 ml Chilli omáčka
  • 5 ml Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 343 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 3022 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 93 mg
  • Draslík 817.8 mg
  • Vláknina 2640 mg
  • Vitamín A 2640 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lístky koriandru posekáme najemno, šalotku oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky bazalky otrháme a také posekáme. Do misky vložíme mleté maso, přidáme dvě třetiny koriandru, olej, bazalku, šalotku, špetku soli, celý pepř a vymícháme masové těsto.

  • 2

    Na suchou pánev nasypeme hrubozrnnou sůl, necháme rozpustit, z masa vytvarujeme 4 biftečky, které v pánvi na soli osmažíme z obou stran dozlatova.

  • 3

    Maso po dvou kusech upravíme na talíře, zakápneme sójovou omáčkou, chilli omáčkou, posypeme zbytkem koriandru a podáváme.

Komentáře k receptu