Tresčí salát s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1180 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 727.7 mg
- Vláknina 5685 mg
- Vitamín A 5685 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z tresky nakrájíme na kostičky, zalijeme studenou vodou a necháme několik hodin máčet, abychom maso zbavili soli. Vodu slijeme, tresku zalijeme mlékem a 10 minut povaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.
-
2
Mezitím rozkrojíme zelené jablko, vykrojíme jádřinec a zbytek nakrájíme na kostičky, vařené brambory také na kostičky, křen nastrouháme a petrželku posekáme najemno. Tresku, brambory a jablka promícháme, rozdělíme do misek, smetanu osolíme, opepříme, smícháme s křenem a nalijeme na salát v miskách. Nakonec posypeme petrželkou, promícháme a podáváme.