Tresčí salát s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Treska aljašská
  • 120 g Jablka
  • 100 g Brambory vařené
  • 15 g Křen
  • 40 g Smetana 12% (konzumní)
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 500 ml Voda pitná
  • 500 ml Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 1180 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 727.7 mg
  • Vláknina 5685 mg
  • Vitamín A 5685 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky nakrájíme na kostičky, zalijeme studenou vodou a necháme několik hodin máčet, abychom maso zbavili soli. Vodu slijeme, tresku zalijeme mlékem a 10 minut povaříme doměkka. Scedíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Mezitím rozkrojíme zelené jablko, vykrojíme jádřinec a zbytek nakrájíme na kostičky, vařené brambory také na kostičky, křen nastrouháme a petrželku posekáme najemno. Tresku, brambory a jablka promícháme, rozdělíme do misek, smetanu osolíme, opepříme, smícháme s křenem a nalijeme na salát v miskách. Nakonec posypeme petrželkou, promícháme a podáváme.

Komentáře k receptu