Domácí laskonky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 238 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 13 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 13.3 mg
- Draslík 54.6 mg
- Vláknina 1720 mg
- Vitamín A 1720 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 93.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílky a polovinu dávky cukru dáme do kastrůlku. Vložíme do vodní lázně, šleháme přibližně 5 i více minut. Sundáme z vodní lázně, přisypeme zbylý cukr, vyšleháme tuhý sníh. Přidáme moučkový cukr, mícháme do jeho rozpuštění, nakonec vsypeme pomleté ořechy.
-
2
Plech vyložíme pečicím papírem, připravenou bílkovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Nastříkáme na plech kolečka o průměru 7 - 8 cm. Vložíme do nahřáté trouby, při 120 stupňové teplotě pečeme 40 - 50 minut. Upečené laskonky necháme vychladnout a sundáme z papíru.
-
3
Mléko, cukr a pudinkový prášek dáme do kastrůlku, na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Stáhneme z ohně, ještě mícháme a necháme vychladnout. Potom šlehačem vyšleháme, přidáme rozpuštěnou čokoládu, za stálého šlehaní vložíme na kousky nakrájené máslo, vyšleháme tuhý a hladký krém.
-
4
Krémem potřeme jednu laskonku, přiklopíme druhou. V procesu pokračujeme až do spotřebovaní krému i laskonek. Naplněné laskonky necháme v lednici ztuhnout.