Polévka s těstovinami, kuřecím masem a paprikou
Suroviny
- 200 g Kuřecí prsa
- 160 g Těstoviny konzumní
- 1 kávová lžička Majoránka
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 0.5 l Vývar drůbeží
- 0.03 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 5 g
- Sodík 527 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 32.2 mg
- Draslík 349.2 mg
- Vláknina 2693.3 mg
- Vitamín A 2693.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 72.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jarní cibulky očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme je nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Papriky podélně rozkrojíme, odstraníme z nich jádřince, omyjeme je studenou vodou a nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na malé kousky.
-
2
V hrnci rozehřejeme máslo, přimícháme do něj majoránku a krátce v něm osmažíme nakrájené cibulky a prolisovaný česnek. Pak přilijeme vývar, přisypeme kousky masa, opepříme, osolíme a necháme přikryté pokličkou přibližně 30 minut vařit. Potom do polévky přidáme nakrájené papriky a těstoviny a vše ještě chvíli vaříme, dokud papriky a těstoviny nezměknou.
-
3
Uvařenou polévku rozdělíme do servírovacích talířů a podáváme. Vhodnou přílohou je pečivo.