Srnčí kýta na víně s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Slanina vepřová
  • 700 g Srnčí kýta
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 50 g Brusinky
  • 100 g Kečup ostrý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Divoké koření celé
  • 0.5 kávová lžička Chilli omáčka
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 dl Víno červené
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 21.8 mg
  • Draslík 196.2 mg
  • Vláknina 5178.3 mg
  • Vitamín A 5178.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu vykostíme, odblaníme, omyjeme, prošpikujeme slaninou a dobře potřeme solí. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na tenká kolečka nakrájenou cibuli, přisypeme cukr a cibuli osmahneme do hnědého základu. Přilijeme ocet, přidáme 1 citron, nakrájený na tenké plátky a divoké koření. Ho hrnce vložíme připravenou kýtu, kterou zprudka opečeme ze všech stran. Následovně zalijeme teplou vodou, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka. Po dobu dušení podle potřeby podlijeme vodu. Měkké maso vyndáme z hrnce, necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Horkou šťávu rozmixujeme a přivedeme k varu. Přisypeme mouku a stálým mícháním osmažíme. Přidáme kečup, brusinky, chilli omáčku a pepř. Nakonec vlijeme víno, chvilku povaříme a omáčku stáhneme ze sporáku.

  • 3

    Porce masa pokládáme na jednotlivé talíře. Přelijeme je teplou omáčkou, ozdobíme 1 plátkem citronu a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu