Brambory podávané v bešamelu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 10 g
- Sodík 301 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 18.3 mg
- Draslík 817.5 mg
- Vláknina 10002.5 mg
- Vitamín A 10002.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory ve slupce vaříme doměkka asi 20 minut.
-
2
V kastrolu rozehřejeme máslo a vložíme na něj mouku. Za stálého míchání mouku zpěníme. Během míchání přilijeme vývar a mléko. Počkáme, až přejde varem a ztlumíme teplotu. Vaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Zamícháme.
-
3
Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Do bešamelu vmícháme plátky brambor a nadrobno nasekanou petrželku.