Vafle z brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 941 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 90 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1032.5 mg
- Vláknina 12500 mg
- Vitamín A 12500 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 8.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a oškrábeme brambory. Přichystáme si ozdobný zubatý nůž, nebo máme-li ozdobné zubaté struhadlo. Krájíme brambory nožem nebo strouháme struhadlem na ozdobné tenké plátky v podobě vafle. Vždy pak otočíme bramboru o 90°, aby vroubky tvořily křížový vzorek.
-
2
Pokrájené vafle vložíme do síta a pod studenou vodou je proplachujeme tak dlouho, dokud z nich neteče úplně čistá voda. Opatrně je osušíme.
-
3
Ve fritovacím hrnci rozehřejeme olej a smažíme bramborové vafle 5 minut dokřupava. Necháme okapat přebytek oleje, osolíme a ihned servírujeme.