Salát z kuřecího masa a těstovin farfalle
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 8 g
- Sodík 998 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 85.2 mg
- Draslík 556.3 mg
- Vláknina 10897 mg
- Vitamín A 10897 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci si přivedeme k varu asi 700 ml osolené vody, nasypeme těstoviny a uvaříme na skus dle návodu na obalu. Slijeme přes síto, necháme okapat a dáme zchladit.
-
2
Kuřecí prsa opláchneme a po osušení dáme asi na 8 minut dusit na pánev s trochou vody a soli. Poté maso vyndáme na talíř, necháme vychladnout a nakrájíme na jemné proužky, které smícháme s farfalle.
-
3
Zralejší hrušky opláchneme, rozkrojíme na půlky a vyčistíme od jadřinců. Půlky očištěných hrušek nakrájíme na tenké proužky. Jarní cibulky po očištění nakrájíme na tenká kolečka a na teflonové pánvi bez přidání tuku orestujeme plátky mandlí. Vše přidáme k těstovinám a kuřecímu masu.
-
4
V míse připravíme pomocí mixéru omáčku ze sýra, 3 polévkových lžic ledové vody a smetany. Studenou omáčku přelijeme přes těstoviny, smícháme a dochutíme pepřem a solí. Poté již rovnou podáváme.