Nepečený ananasovo - banánový dort
Suroviny
- 300 g Ananas
- 150 g Ananas
- 150 g Máslo čerstvé
- 20 g Cukr vanilka
- 30 g Pudinkový prášek - vanilkový
- 400 g Piškoty cukrářské
- 150 g Marmeláda šípková
- 60 ml Koňak vaječný
- 250 ml Kompot Organic Pineapple
- 4 ks Banány
- 4 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 39 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 98 mg
- Draslík 464.6 mg
- Vláknina 44683.6 mg
- Vitamín A 44683.6 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve uvaříme krém: Do studené smetany v kastrůlku přisypeme pudinkový prášek, cukr a vanilkový cukr. Vše dobře metlou prošleháme a na mírném ohni, za stálého míchání uvaříme na hustý krém. Stáhneme ze sporáku, za stálého míchání necháme krém vychladnout. Následovně vychladlý krém, spolu s vaječným koňákem vmícháme do utřeného másla. Do krému vmícháme 150 g na malé kousky nakrájený ananas.
-
2
Dortovou formu vyložíme alobalem, anebo potravinářskou fólií. Cukrářské piškoty potřeme marmeládou a spojíme po dvou. Skládáme je do formy na fólii. Piškoty navlhčíme kompotovou šťávou, Naskládáme na ně na kolečka nakrájené banány, potřeme je 2/3 krému. Opět naskládáme marmeládou potřené piškoty, na piškoty naskládáme na kousky nakrájený ananas a ukončíme zbylým krémem. Povrch střídavě ozdobíme banány a ananasem a vložíme do lednice dobře ztuhnout.
-
3
Ztuhlý a vychlazený dort nakrájíme na úhledné porce, které rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky.