Nepečený ananasovo - banánový dort

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Ananas
  • 150 g Ananas
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr vanilka
  • 30 g Pudinkový prášek - vanilkový
  • 400 g Piškoty cukrářské
  • 150 g Marmeláda šípková
  • 60 ml Koňak vaječný
  • 250 ml Kompot Organic Pineapple
  • 4 ks Banány
  • 4 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 98 mg
  • Draslík 464.6 mg
  • Vláknina 44683.6 mg
  • Vitamín A 44683.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve uvaříme krém: Do studené smetany v kastrůlku přisypeme pudinkový prášek, cukr a vanilkový cukr. Vše dobře metlou prošleháme a na mírném ohni, za stálého míchání uvaříme na hustý krém. Stáhneme ze sporáku, za stálého míchání necháme krém vychladnout. Následovně vychladlý krém, spolu s vaječným koňákem vmícháme do utřeného másla. Do krému vmícháme 150 g na malé kousky nakrájený ananas.

  • 2

    Dortovou formu vyložíme alobalem, anebo potravinářskou fólií. Cukrářské piškoty potřeme marmeládou a spojíme po dvou. Skládáme je do formy na fólii. Piškoty navlhčíme kompotovou šťávou, Naskládáme na ně na kolečka nakrájené banány, potřeme je 2/3 krému. Opět naskládáme marmeládou potřené piškoty, na piškoty naskládáme na kousky nakrájený ananas a ukončíme zbylým krémem. Povrch střídavě ozdobíme banány a ananasem a vložíme do lednice dobře ztuhnout.

  • 3

    Ztuhlý a vychlazený dort nakrájíme na úhledné porce, které rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky.

Komentáře k receptu