Kukuřičné listy plněné mletým masem s kukuřicí
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 20 g Sůl
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 150 g Vepřové maso mleté
- 200 g Hovězí maso mleté
- 100 g Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 8 ks Bazalka
- 2 ks Kukuřice
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 špetka Kmín mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 29 g
- Sodík 2071 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 143.3 mg
- Draslík 463 mg
- Vláknina 2128.3 mg
- Vitamín A 2128.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme vepřové a hovězí mleté maso, přidáme najemno nasekanou cibulku, vejce, mletý kmín, protlak, nakrájenou bazalku a důkladně propracujeme.
-
2
Použijeme kukuřici se zabarvenými a nepotrhanými listy. Oddělíme je od klasů a omyjeme ve vodě a necháme cca 30 minut namáčet. Poté listy stočíme do kornoutů a konce přehneme dovnitř. Masovou směsí kornouty opatrně naplníme a přemístíme do mírně vymaštěné pánve. Vložíme do trouby předehřáté na max. 185 °C a pečeme 8-10 minut. Kukuřičné klasy povaříme ve vodě se špetkou soli, cukru a máslem cca 15 minut. Po vyjmutí pokrájíme na špalíčky vysoké cca 3-4 cm. Těsně před podáváním krátce prohřejeme v použité vodě.
-
3
Na rajčatovou omáčku nasekáme konzervované tomaty, smícháme s nastrouhaným česnekem, chilli omáčkou a špetkou soli.
-
4
Kukuřičná kolečka rozdělíme na talíře a na ně položíme masové kornoutky. Doplníme omáčkou a ihned podáváme.