Pečená vepřová panenka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 29 g
- Sodík 673 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 145.8 mg
- Draslík 1063.6 mg
- Vláknina 381.3 mg
- Vitamín A 381.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné panenky osolíme, opepříme a lehce poprášíme moukou.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme máslo, vložíme maso a opékáme je po obou stranách asi 10 minut. Opečené maso vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Vypečenou šťávu povaříme s vínem, rajčatovým protlakem, vývarem a smetanou. Nakonec omáčku okořeníme majoránkou, tymiánem a podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
Panenku nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme.