Telecí řízek připravovaný po milánsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 800 g Rajčata
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 60 g Strouhanka
  • 50 g Bazalka
  • 600 g Telecí kotlety
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 300 g Špagety
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 125 ml Masový vývar
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1107 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 946 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 283.7 mg
  • Draslík 1215.8 mg
  • Vláknina 10520.2 mg
  • Vitamín A 10520.2 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.4 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vroucí vodou spaříme rajčata, oloupeme z nich slupku a pokrájíme ji na kousky. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kostičky. Nadrobno nasekáme česnek. Cibuli s česnekem necháme zesklovatět na rozpáleném oleji v pánvi. Přidáme k nim spařená a pokrájená rajčata a nadrobno nasekaný tymián. Zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a dusíme, dokud směs nezhoustne.

  • 2

    Paličkou na maso naklepeme řízky, osolíme je a opepříme.

  • 3

    Polovinu nastrouhaného parmezánu smícháme se strouhankou.

  • 4

    Obalíme řízky v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec ve směsi parmezánu a strouhanky. Mírně trojobal přitiskneme k masu.

  • 5

    3 litry vody přivedeme k varu a uvaříme v nich podle návodu na obalu špagety.

  • 6

    Na dvou pánvích rozehřejeme máslo a olej. Řízky smažíme na střední teplotě z každé strany 3 minuty.

  • 7

    Slijeme špagety a necháme je okapat na sítu. Pak je rozdělíme do 4 talířů, přidáme řízky a trochu rajčatové omáčky. Zdobíme bazalkou. Zbytkem nastrouhaného parmezánu si každý strávník posype špagety podle chuti.

Komentáře k receptu