Drůbeží kari s chilli
Suroviny
- 400 g Krůtí prsa
- 50 g Feferony
- 80 g Paprika zelená
- 60 g Kari pasta
- 80 g Paprika červená
- 20 g Koření pěti vůní
- 10 g Limetková kůra
- 60 ml Omáčka sójová
- 0.75 ml Vývar drůbeží
- 10 ml Olej chilli
- 80 ml Olej sezamový
- 60 ml Omáčka rybí
- 20 ml Limetková šťáva
- 3 ks Chilli paprička
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 29 g
- Sodík 1222 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 469.5 mg
- Vláknina 2160 mg
- Vitamín A 2160 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky, feferonky a chilli papričku zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.
-
2
Na rozpáleném oleji ve woku osmahneme maso nakrájené na nudličky asi 3 minuty, přidáme nakrájenou zeleninu, kari pastu, koření pěti vůní, zalijeme vývarem a 5 minut povaříme.
-
3
Přilijeme rybí a sójovou omáčku, přidáme limetkovou kůru a šťávu a vaříme zakryté ještě 10 minut.