Nudle s mletým vepřovým masem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Nudle vaječné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 4 ks Rajčata
  • 3 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 kg Vepřové maso mleté
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1051 kcal
  • Sacharidy 134 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 134 g
  • Cholesterol 216 mg
  • Draslík 1375.2 mg
  • Vláknina 12505.8 mg
  • Vitamín A 12505.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Šalotky opláchneme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Ve větší pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm krátce osmahneme česnek a šalotky. Pak přidáme maso, promícháme, dochutíme zázvorem a maso opečeme dozlatova. Do pánve přilijeme sójovou omáčku, přisypeme trochu kari koření a ještě krátce za stálého míchání smažíme. Potom přidáme nakrájená rajčata a vše vaříme za občasného míchání ještě 5 minut. Nakonec masovou směs dochutíme pepřem a solí.

  • 3

    V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme doměkka těstoviny. Uvařené nudle slijeme, okapané rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně masovou směs z pánve a podáváme.

Komentáře k receptu