Nudle s mletým vepřovým masem a rajčaty
Suroviny
- 600 g Nudle vaječné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 4 ks Rajčata
- 3 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.5 kg Vepřové maso mleté
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1051 kcal
- Sacharidy 134 g
- Tuky 37 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 134 g
- Cholesterol 216 mg
- Draslík 1375.2 mg
- Vláknina 12505.8 mg
- Vitamín A 12505.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Šalotky opláchneme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na malé kousky.
-
2
Ve větší pánvi rozehřejeme olej a za stálého míchání v něm krátce osmahneme česnek a šalotky. Pak přidáme maso, promícháme, dochutíme zázvorem a maso opečeme dozlatova. Do pánve přilijeme sójovou omáčku, přisypeme trochu kari koření a ještě krátce za stálého míchání smažíme. Potom přidáme nakrájená rajčata a vše vaříme za občasného míchání ještě 5 minut. Nakonec masovou směs dochutíme pepřem a solí.
-
3
V hrnci s vařící osolenou vodou uvaříme doměkka těstoviny. Uvařené nudle slijeme, okapané rozdělíme na servírovací talíře, dáme na ně masovou směs z pánve a podáváme.