Plněné Cannelloni zapečené s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 25 g Sýr Parmezán
- 150 g Žampiony čerstvé
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 220 g Hovězí maso mleté
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Cibule červená
- 12 ks Cannelloni
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 2.5 dl Víno červené
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 91 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 38.4 mg
- Draslík 589 mg
- Vláknina 7731 mg
- Vitamín A 7731 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampióny očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky. Mrkev oškrábeme a nastrouháme najemno. nakládaná rajčata necháme okapat a pak je nakrájíme na malé kousky. Parmazán nahrubo nastrouháme.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm za stálého míchání polovinu cibule, česnek a žampiony. Potom do pánve vmícháme 2 lžíce rajčatového protlaku, přilijeme 1 dl vína, směs dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí a necháme 15 minut vařit.
-
3
Do druhé pánve nalijeme zbylé víno, dáme do něj druhou polovinu cibule, mrkev, nakrájená rajčata, bobkový list a přimícháme 2 lžíce protlaku. Omáčku dochutíme cukrem, pepřem a solí a za občasného míchání ji vaříme 15 minut.
-
4
Čtvrtinu omáčky nalijeme do zapékací mísy. Trubičky Cannelloni naplníme masovou směsí a rozložíme na omáčku v zapékací míse. Pak přilijeme zbývající omáčku a dáme péct na přibližně 35 minut do trouby, předehřáté na 200 stupňů.
-
5
Plněné Cannelloni podáváme přelité omáčkou a posypené nastrouhaným parmezánem.