Mečoun pečený v parmezánu s restovanou zeleninou
Suroviny
- 600 g Filé z mečouna
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Lilek
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 hrst Olivy černé
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Petržel kudrnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 17 g
- Sodík 433 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 64.6 mg
- Draslík 711 mg
- Vláknina 6768.8 mg
- Vitamín A 6768.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z mečouna naporcujeme, zlehka osolíme a obalíme ve směsi strouhaného parmezánu a nasekané petrželky a pažitky. Pečicí mísu potřeme 2 lžícemi olivového oleje, vložíme maso a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
-
2
Mezitím očistíme a omyjeme cuketu, lilek a papriky, pokrájíme je na tenké plátky, ochutíme solí, pepřem a zprudka orestujeme na 2 lžicích rozpáleného olivového oleje. Na závěr vmícháme olivy a opepříme dle chuti.
-
3
Zeleninovou směs rozdělíme na talíře, poklademe upečenými filety masa a ihned podáváme.