Rajčatový sorbet s tymiánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 78 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 2 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 284.3 mg
- Vláknina 4237.6 mg
- Vitamín A 4237.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme vodu a cukr a vaříme 20 minut. Poté necháme cukrový sirup vychladnout. Mezitím dáme do hrnce rozehřát olej, do kterého dáme nadrobno nakrájenou cibuli, pomerančovou kůru, tymián, bazalku a polovinu nakrájených rajčat a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme zbytek nakrájených rajčat, sůl a cukrový sirup. Všechno spolu pořádně smícháme, poté propasírujeme přes cedník a dáme na 10 minut do strojku na zmrzlinu. Nakonec sorbet dáme na 2 hodiny do mrazáku.