Dip s olivami a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 5 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 23.8 mg
- Draslík 57.4 mg
- Vláknina 502.8 mg
- Vitamín A 502.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve očistíme, oloupeme a prolisujeme česnek. Poté v menší misce smícháme zakysanou smetanu, mléko a kozí sýr a za stálého míchání přidáváme olej tak, aby dip dostal krémovou konzistenci.
-
2
Do vzniklé směsi přimícháme připravený česnek, med a nasekaný tymián, osolíme a opepříme. Na závěr do směsi jemně vmícháme nadrobno nakrájené olivy bez pecek. Dip servírujeme důkladně vychlazený.