Dip s olivami a sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Sýr kozí
  • 60 g Olivy černé
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 2 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 23.8 mg
  • Draslík 57.4 mg
  • Vláknina 502.8 mg
  • Vitamín A 502.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve očistíme, oloupeme a prolisujeme česnek. Poté v menší misce smícháme zakysanou smetanu, mléko a kozí sýr a za stálého míchání přidáváme olej tak, aby dip dostal krémovou konzistenci.

  • 2

    Do vzniklé směsi přimícháme připravený česnek, med a nasekaný tymián, osolíme a opepříme. Na závěr do směsi jemně vmícháme nadrobno nakrájené olivy bez pecek. Dip servírujeme důkladně vychlazený.

Komentáře k receptu