Mramorovaný malinový koláč

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Maliny
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Ořechy vlašské
  • 250 g Tvaroh tučný
  • 30 g Cukr krupice
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 125 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Likér malinový
  • 3 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 94.1 mg
  • Draslík 162.2 mg
  • Vláknina 9826.3 mg
  • Vitamín A 9826.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 102.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme rozdrcené sušenky s cukrem, nasekanými ořechy a rozehřátým máslem. Sušenkový základ stejnoměrně rozložíme na dno dortové formy (asi o průměru 23cm).

  • 2

    Odměřené množství vody nalijeme do ohnivzdorné misky, přisypeme želatinu, promícháme a necháme 10 minut bobtnat.

  • 3

    Maliny rozmixujeme a prolisujeme sítem. Do pyré vmícháme malinový likér a necháme stranou.

  • 4

    V míse rozšleháme tvaroh, přidáme zakysanou smetanu, žloutky a vše šleháme na hladký krém.

  • 5

    Misku se želatinou postavíme do kastrolu s horkou vodou a zahřejeme.

  • 6

    Rozpuštěnou želatinu vmícháme do tvarohové směsi.

  • 7

    Z bílků ušleháme sníh a po lžičkách do něj přidáváme podle chuti moučkový cukr. Do sněhu po částech vmícháme tvarohovou směs. Nakonec přimícháme malinové pyré, ale jen lehce, aby zůstalo mramorování.

  • 8

    Tvarohový krém nalijeme na sušenkový základ a koláč vychladíme do ztuhnutí.

Komentáře k receptu