Špagety s česnekem a paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 250 g Paprika červená
  • 100 g Petržel kudrnka
  • 8 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 549 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 540 mg
  • Vláknina 11360 mg
  • Vitamín A 11360 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 116.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme a vytřepeme vodu z petrželové natě a dáme okapat. Stroužky česneku po oloupání jemně nasekáme. Omyté papriky rozkrojíme podélně a pečlivě vybereme semínka i bílé části dužiny, pro jistotu znovu omyjeme. Očištěnou dužinu nakrájíme na velmi malé kousky.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olivový olej, nasypeme nasekaný česnek s paprikou, lehce opečeme a sundáme z plotýnky.

  • 3

    V osolené vodě s několika kapkami olivového oleje uvaříme špagety na skus podle návodu na obalu.

  • 4

    Během vaření těstovin nasekáme okapanou petrželovou nať. Před slitím těstovin dáme pánev s paprikou s česnekem na rozpálenou plotýnku, přidáme 4 polévkové lžíce vody z vaření špaget a zamícháme.

  • 5

    Těstoviny slijeme přes síto, necháme důkladně vykapat a rychle přidáme na pánev s česnekovou směsí. Tím zabráníme, aby se těstoviny slepily k sobě. Směs lehce promícháme, přidáme sůl a pepř podle chuti, nakonec posypeme nasekanou petrželí a znovu lehounce promícháme.

  • 6

    Podáváme na předem nahřátých talířích.

Komentáře k receptu