Karbanátky z brambor a uzeného masa
Suroviny
- 150 g Cibule
- 150 g Strouhanka
- 300 g Vepřová uzená plec
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 4 g Sádlo vepřové škvařené
- 16.66 g Sádlo vepřové škvařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1.8 l Voda pitná
- 1 kg Brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1010 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 429.4 mg
- Draslík 998.7 mg
- Vláknina 12544 mg
- Vitamín A 12544 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Maso a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
Maso s cibulí osmažíme na sádle dozlatova a necháme vychladnout.
-
3
Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a v míse promícháme s vejci, žloutky, solí, česnekem a s osmaženou směsí masa s cibulí. Směs dobře promícháme a mokrýma rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
-
4
Smažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova. Před podáváním necháme z karbanátků na ubrousku vsáknout tuk.