Karbanátky z brambor a uzeného masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Cibule
  • 150 g Strouhanka
  • 300 g Vepřová uzená plec
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 4 g Sádlo vepřové škvařené
  • 16.66 g Sádlo vepřové škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.8 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1010 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 429.4 mg
  • Draslík 998.7 mg
  • Vláknina 12544 mg
  • Vitamín A 12544 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Maso a cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    Maso s cibulí osmažíme na sádle dozlatova a necháme vychladnout.

  • 3

    Vychladlé brambory oloupeme, nastrouháme a v míse promícháme s vejci, žloutky, solí, česnekem a s osmaženou směsí masa s cibulí. Směs dobře promícháme a mokrýma rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

  • 4

    Smažíme ve vyšší vrstvě tuku z obou stran dozlatova. Před podáváním necháme z karbanátků na ubrousku vsáknout tuk.

Komentáře k receptu